Pápežovými spolupracovníkmi pre utečencov a migráciu budú Kanaďan a Talian

NETKY.SK • 14 December 2016, 17:58 • 2 min
Pápežovými spolupracovníkmi pre utečencov a migráciu budú Kanaďan a Talian

VATIKÁN - Kanadského jezuitu a odborníka pre oblasť ľudských práv, rodáka z bývalého Československa Michaela Czerného (60) a talianskeho experta pre migračnú problematiku Fabia Baggia (51) vymenoval pápež František za svojich osobných spolupracovníkov pre otázky utečencov a migrácie.

slovakia

left justify in out

Obaja duchovní budú pôsobiť v novom vatikánskom úrade pre ľudské práva a rozvoj, ktorý oficiálne začne pôsobiť od 1. januára 2017. Pápež František chce jeho oddelenie pre utečencov a migrantov riadiť zatiaľ osobne.

Obaja noví pápežovi spolupracovníci budú mať postavenie zástupcov tajomníka Dikastéria pre komplexný rozvoj človeka a zaradia sa tak do vedenia Svätej stolice.

Czerny v minulosti pôsobil na čele Strediska pre ľudské práva na Stredoamerickej univerzite v San Salvadore a následne bol zakladajúcim riaditeľom jezuitskej siete pomoci pre AIDS na čiernom kontinente. Od roku 2010 je referentom Pápežskej rady pre ľudské práva.

Baggio pôsobil od roku 1995 ako expert na migráciu v Latinskej Amerike, ako aj v Ázii. Od roku 2000 šéfuje Inštitútu pre migračné otázky na Pápežskej univerzite Urbaniana.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona