Pápežove výroky o rozvodoch meniť netreba

NETKY.SK • 9 Január 2017, 16:40 • 2 min
Pápežove výroky o rozvodoch meniť netreba

VATIKÁN - Prefekt vatikánskej Kongregácie pre náuku viery kardinál Gerhard Müller nepovažuje za potrebné opravovať výroky pápeža Františka ohľadne rozvodov a ďalších sobášov katolíkov. Müller v rozhovore pre taliansku stanicu TGCom24 v nedeľu konštatoval, že to, čo povedal pápež, "vieru neohrozuje".

slovakia

left justify in out

Kardinál Müller týmito slovami verejne reagoval na žiadosť štyroch konzervatívnych kardinálov, aby pápež vysvetlil svoje stanovisko v pápežskom dokumente "Radosť z lásky". Ide o dokument pápeža Františka na tému lásky v rodine.

 

Konzervatívci vyjadrili svoje znepokojenie nad tým, že pápež František súhlasil s udeľovaním Sviatosti oltárnej aj rozvedeným a opätovne zosobášeným katolíkom. Toto stanovisko podľa nich vnáša zmätok do všeobecného učenia cirkvi o nerozlučnosti manželstva.

 

Müller v rozhovore pre TGCom24 vysvetlil, že pozícia Kongregácie pre náuku viery a pápežského dokumentu sú jasné. Kardináli podľa neho môžu pokojne napísať pápežovi, zverejnením svojich námietok si však "uškodili".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies