Pápeža v manilskej katedrále privítali kňazi so smartfónmi

NETKY.SK • 16 Január 2015, 10:45 • 2 min
Pápeža v manilskej katedrále privítali kňazi so smartfónmi

MANILA - Fotografujúci kňazi so smartfónmi a tabletmi privítali dnes pápeža Františka v historickej katedrále v centre Manily, kde hlava katolíckej cirkvi slúžila omšu pre filipínske duchovenstvo. Píše o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Manilskú katedrálu naplnili biele rúcha kňazov, biskupov a mníšok z celých Filipín. V chráme sa ich podľa správ miestnych médií zišlo približne 1500-2000 a mnohí z nich si príchod pápeža zaznamenali na smartfóny a tablety. 
     

František vo svojej kázni prednesenej v angličtine vyzval filipínske duchovenstvo, aby nasledovalo príklad Ježiša Krista zachovávaním sľubu chudoby. Zároveň apeloval na boj proti nerovnosti a nespravodlivosti hlboko zakorenenej vo filipínskej spoločnosti. 

      

"Znamená to žiť v Kristovej chudobe, ktorého celý život bol zameraný na plnenie Otcovej vôle a na službu iným," uviedol pápež. Duchovní sa podľa neho musia zbaviť svojej samoľúbosti, strachu zo zmeny, prízemných kompromisov a duchovnej svetskosti. 
      

Františkova výzva prichádza v čase, keď viacerí filipínski biskupi a kňazi čelia obvineniam, že sa kvôli peniazom spolčovali so skorumpovanými politikmi. Na chudobných Filipínach nie sú nezvyčajným javom duchovní, ktorí jazdia na luxusných autách, nosia drahé značkové veci a chodia do exkluzívnych reštaurácií. Poprední katolícki činitelia už opakovane varovali, že tieto excesy oslabujú dôveryhodnosť cirkvi na Filipínach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona