Pápeža Františka obviňujú z exorcizmu, ten to odmieta

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 13:46 • 2 min
Pápeža Františka obviňujú z exorcizmu, ten to odmieta

VATIKÁN - Vatikán v utorok odmietol obvinenia talianskych médií, podľa ktorých pápež František vykonával na postihnutom chlapcovi pripútanému na invalidný vozík "exorcizmus".

slovakia

left justify in out

Zábery pontifika, na ktorých údajne vyháňa diabla, odvysielala katolícka televízna stanica TV 2000, ktorú prevádzkuje talianska biskupská konferencia. Svätá stolica však tvrdí, že hlava katolíckej cirkvi sa len modlila za chlapcovo uzdravenie.

"Svätý otec nemal v úmysle vykonávať exorcizmus," uviedol hovorca Vatikánu Federico Lombardi. "Tak ako to často robí s chorými a trpiacimi, ktorí sa mu predstavia, ponúka im len svoje modlitby," dodal. TV 2000 však vo svojej reportáži uviedla, že "pápež bez pochýb buď citoval modlitbu na vyháňanie diabla, alebo vykonával exorcizmus". Na záberoch bolo vidieť, ako sa chlapec niekoľko sekúnd trasie. 

TV 2000 o exorcizme v minulosti hovorila aj v prípade Františkových predchodcov - Jána Pavla II. a Benedikta XVI. V piatok navyše odvysiela špeciálny program, ktorý bude venovaný "pápežovmu boju proti diablovi a jeho pokušeniam". 

Exorcizmus je stáročná praktika s cieľom vyhnať zlých duchov z človeka, alebo konkrétneho miesta. Okrem rímskokatolíckej viery ju praktizujú aj v ďalších vierovyznaniach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies