Pápeža Františka čakalo na Copacabane 1,5 milióna katolíkov

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 11:44 • 2 min
Pápeža Františka čakalo na Copacabane 1,5 milióna katolíkov

RIO DE JANEIRO - Pápeža Františka na svetoznámej pláži Copacabana na okraji brazílskeho Ria de Janeiro vo štvrtok v noci privítal obrovský dav až 1,5 milióna katolíkov.

slovakia

left justify in out

Pontifik ešte predtým navštívil aj okrajové slumy tohto najľudnatejšieho mesta v Brazílii a pomodlil sa za chudobných. Chudobné štvrte známe aj ako favelas pritom kontrolujú ozbrojené gangy živiace sa obchodom s drogami. Polícia preto oblasti, kam zavítal František, "vyčistila" od kriminálnikov.

Pápež navštívil Copacabanu pri príležitosti osláv Svetového dňa mládeže. Priletel tam na súkromnom vrtuľníku a následne sa na svojom špeciálne upravenom aute s presklenou strechou prešiel pozdĺž pláže, aby pozdravil tamojších veriacich. Niekoľkokrát sa pri nich aj zastavil, aby im požehnal. Oslavy poznačilo studené a upršané počasie, tesne pred začiatkom slávnostného privítania pápeža však dážď ustál. 

Sedemdesiatšesťročný František, ktorý pricestoval do Brazílie v pondelok, sa zasadzuje za chudobných, odkedy sa v marci stal prvým latinskoamerickým pápežom. Je to jeho prvá zahraničná návšteva od zvolenia za hlavu katolíckej cirkvi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies