Pápež: Znepokojenie nad chudobnými nie je komunizmus, ale evanjelium

NETKY.SK • 11 Január 2015, 11:43 • 2 min
Pápež: Znepokojenie nad chudobnými nie je komunizmus, ale evanjelium

VATIKÁN - Pápež František trvá na tom, že jeho znepokojenie nad chudobnými a kritika globálneho ekonomického systému nie je žiadnou novou a špeciálnou, komunistickým učením inšpirovanou ideológiou, ale pôvodným "kritériom" kresťanskej viery. Píše o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Niektorí konzervatívci zo Spojených štátov totiž kvôli jeho častej kritike konzumnej spoločnosti a úsiliu o takú cirkev, ktorá má byť "chudobná a pre chudobných", začali Františka označovať za marxistu.
      

Pápež však v rozhovore, ktorý je súčasťou novej knihy, vysvetľuje, že jeho posolstvo vychádza úplne z evanjelia a opakovane ho zdôrazňujú cirkevní otcovia už od prvých storočí existencie kresťanstva.
      

V knihe s názvom "Táto ekonomika zabíja" - náčrte Františkovho ekonomického a sociálneho učenia - pápež píše: "Evanjelium neodsudzuje bohatstvo, ale uctievanie modly bohatstva".
      

Kniha Táto ekonomika zabíja, ktorej autormi sú dvaja ostrieľaní vatikánski reportéri, vychádza v taliančine už tento týždeň, spresňuje AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies