Pápež zbavil mlčanlivosti obvineného kardinála

NETKY.SK • 31 Marec 2022, 11:19 • 2 min
Pápež zbavil mlčanlivosti obvineného kardinála

VATIKÁN - Pápež František v stredu zbavil kardinála Giovanniho Angela Becciua povinnosti dodržiavať kuriálne tajomstvo v súvislosti so súdnym procesom, v ktorom kardinál čelí obvineniam z nevýhodného nákupu nehnuteľností v Londýne.

slovakia

left justify in out

O pápežovom rozhodnutí informoval sudca Giuseppe Pignatone, ktorý na začiatku stredajšieho súdneho pojednávania prečítal list od vatikánskeho štátneho sekretára Pietra Parolina.

 

imgimg

 

Becciu sa doteraz pri otázkach týkajúcich sa obvinení zo sprenevery odvolával na pápežské tajomstvo, pričom tvrdil, že o záležitosti nemôže hovoriť. Na jednom z pojednávaní označil obvinenia za bizarné a vyhlásil, že je nevinný. Ďalšie pojednávanie čaká 73-ročného kardinála 7. apríla.

 

Prečítajte si tiež: Donald Trump má požiadavku na Vladimira Putina: „Myslím, že by to mal povedať!“

 

Súdny proces, ktorý sa začal v júli minulého roka, sa týka nákupu luxusnej nehnuteľnosti vatikánskym štátnym sekretariátom, za ktorú Svätá Stolica zaplatila viac ako 200 miliónov eur. Táto kúpa tiež vyvolala pochybnosti o tom, kde končia peniaze z milodarov veriacich, keďže nákup sa podľa agentúry DPA údajne financoval zo zbierky Halier svätého Petra.

 

img

 

V súdnom procese je spolu s Becciuom obžalovaných ďalších 9 osôb. Čelia obvineniam zo sprenevery, zneužívania úradu, vydierania a podvodov. Predmetnú londýnsku nehnuteľnosť Vatikán medzitým predal.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Mentálne postihnutý muž sa odvolal proti trestu smrti. Súd rozhodol!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies