Pápež zaželal Rímu šťastie v kandidatúre na olympiádu 2024. Dodal: Ja tu nebudem

NETKY.SK • 20 December 2014, 10:02 • 2 min
Pápež zaželal Rímu šťastie v kandidatúre na olympiádu 2024. Dodal: Ja tu nebudem

VATIKÁN - Pápež František zaželal dnes Rímu šťastie v jeho snahe o usporiadanie letných olympijských hier v roku 2024, ktorých určité športové podujatia sa možno budú konať vo Vatikáne. Pápež však potom zažartoval, že on si ich nebude vychutnávať, pretože tam už nebude.

slovakia

left justify in out

František, ktorý v stredu 17. decembra oslávil 78 rokov, sa takto spontánne vyjadril na konci svojho príhovoru pred členmi talianskeho národného olympijského výboru. Pápež, vášnivý fanúšik futbalu, zaželal "veľa šťastia" kandidujúcemu Taliansku, potom sa na chvíľu odmlčal, usmial a dodal: "Ja tu nebudem." Rozosmial tým skupinu návštevníkov vo vatikánskej sieni.
      

Talianske médiá informovali, že organizátori olympijských hier chcú, aby sa niektoré podujatia, napríklad lukostreľba alebo bedminton, konali na Námestí sv. Petra. Vatikán vyhlásil, že zváži tieto žiadosti, pripomenula tlačová agentúra Reuters.
      

Pápež, ktorý pôsobí zdravo, v auguste povedal novinárom, že do dvoch alebo troch rokov očakáva "svoj návrat do domu Otca (Boha)". František tiež povedal, že bez váhania odstúpi zo zdravotných dôvodov, tak ako jeho predchodca Benedikt XVI. Františkovi poradcovia však uviedli, že zrejme radšej odíde do kláštora vo svojej rodnej Argentíne a nezostane vo Vatikáne, ako to urobil Benedikt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies