Pápež zavŕšil latinskoamerické turné omšou pod holým nebom v Asuncióne

NETKY.SK • 12 Júl 2015, 22:42 • 2 min
Pápež zavŕšil latinskoamerické turné omšou pod holým nebom v Asuncióne

ASUNCIÓN - Pápež František celebroval dnes omšu pod holým nebom v paraguajskej metropole Asunción, na ktorej sa zišli státisíce ľudí. Bohoslužba sa konala v posledný deň pápežovej osemdňovej apoštolskej cesty, v rámci ktorej navštívil tri krajiny Južnej Ameriky.

slovakia

left justify in out

"Kresťanská cesta je o zmene srdca. Je o odvrátení sa od sebectva, konfliktu, rozdelenia a nadradenosti, namiesto ktorých má nastúpiť cesta života, štedrosť a láska," povedal pápež počas kázne na omši, ktorá sa konala v parku Nu Guasu v Asuncióne.

 

Takáto premena srdca sa má podľa Františka prakticky prejaviť v podobe pomoci biednym, chorým a ináč znevýhodneným.

 

Medzi účastníkmi bohoslužby bol aj paraguajský prezident Horacio Cartes aj prezidentka Františkovej rodnej Argentíny Cristina Fernandézová.

 

Pápež slúžil poslednú omšu svojho aktuálneho turné pred originálnym oltárom vyrobeným zo 40.000 kukuričných klasov, 200.000 kokosových orechov a 1000 tekvíc.

 

Hlava katolíckej cirkvi predtým navštívila chudobný slum Banardo Norte, ležiaci neďaleko od centra paraguajskej metropoly, v ktorom sa podľa odhadov tiesni až 100.000 ľudí. František povzbudil tamojších obyvateľov k vzájomnej podpore a spolupatričnosti.

 

Ešte dnes odletí pápež naspäť do Ríma. Pred odchodom na letisko sa má ešte stretnúť s mladými Paraguajčanmi a pomodliť sa na mieste tragického požiaru supermarketu z roku 2004.

 

Svoju prvú apoštolskú cestu do Južnej Ameriky František odštartoval minulú nedeľu príletom do Ekvádoru, odkiaľ sa v stredu presunul do Bolívie a v piatok do Paraguaja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies