Pápež zavíta v septembri budúceho roku do USA

NETKY.SK • 17 November 2014, 12:31 • 2 min
Pápež zavíta v septembri budúceho roku do USA

VATIKÁN - Pápež František dnes oznámil, že na budúci rok zavíta do Spojených štátov. Bude to jeho prvá návšteva v tejto krajine, odkedy sa v marci 2013 ujal vedenia katolíckej cirkvi.

slovakia

left justify in out

O pápežovej ceste do Spojených štátov sa špekuluje už niekoľko mesiacov. Pápež o zámere navštíviť USA informoval napokon dnes vo Vatikáne počas medzináboženskej konferencie o manželstve, keď spresnil, že v septembri má v pláne zúčastniť sa vo Filadelfii na Svetovom stretnutí rodín. 
      

Podľa agentúry Reuters je naplánovaný je aj pobyt vo Washingtone a stretnutia v Bielom dome a Kongrese i návšteva v newyorskom sídle OSN, ale pápež sa vo svojom dnešnom príhovore o týchto bodoch programu návštevy v USA nezmienil.
      

Filadelfský arcibiskup Charles Joseph Chaput v septembri uviedol, že na stretnutí rodín organizátori síce očakávajú 10.000 až 15.000 účastníkov z celého sveta, ale "omša s pápežom by mohla pritiahnuť aj viac než milión ľudí". Oficiálnou témou Svetového stretnutia rodín je "Láska je našou misiou: rodina naplno živá".
      

V novembri má pápež v programe návštevu Turecka a európskych inštitúcií v Štrasburgu. V januári budúceho roku má naplánovanú svoju v poradí už druhú cestu do Ázie, keď zavíta na Filipíny a Srí Lanku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies