Pápež zakončil prvý deň cesty po Blízkom východe stretnutím s utečencami

NETKY.SK • 25 Máj 2014, 09:11 • 2 min
Pápež zakončil prvý deň cesty po Blízkom východe stretnutím s utečencami

AMMÁN - Pápež František v sobotu počas prvého dňa svojej trojdňovej cesty po Blízkom východe v jordánskom Ammáne verejne odsúdil priekupníkov so zbraňami a vyzval na urýchlené ukončenie vojnového konfliktu v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Urobil tak počas svojho stretnutia s utečencami zo Sýrie a Iraku, ktorí našli útočisko v Jordánsku. Stretnutie s približne 600 utečencami sa odohralo v kostole v Betánii pri rieke Jordán, neďaleko od lokality, ktorá sa považuje za miesto, kde bol pokrstený Ježiš Kristus. Pápež pri tejto príležitosti vyslovil vďaku predstaviteľom Jordánska za ich "veľkorysé privítanie" sýrskych utečencov.
      

"Modlím sa, aby prevážil rozum a zdržanlivosť, a aby Sýria s pomocou medzinárodného spoločenstva znovu našla cestu k mieru," zdôraznil pápež a dodal, že medzinárodné spoločenstvo by nemalo nechať Jordánsko osamotené v jeho snahe pomáhať prekonať humanitárnu krízu, ale ešte zintenzívniť svoju pomoc.
      

Jordánsko v apríli otvorilo už tretí utečenecký tábor pre Sýrčanov. Zaregistrovaných bolo k dnešnému dňu v krajine asi 600.000 sýrskych utečencov. Jordánske úrady však nevylučujú, že v skutočnosti sa toto číslo môže pohybovať skôr okolo 1,3 milióna utečencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies