Pápež vzal z Lesbosu do Ríma 12 moslimských utečencov zo Sýrie

NETKY.SK • 16 Apríl 2016, 16:56 • 2 min
Pápež vzal z Lesbosu do Ríma 12 moslimských utečencov zo Sýrie

VATIKÁN/MYTILINI - Pápež František odletel dnes z gréckeho ostrova Lesbos aj so skupinou 12 moslimských utečencov zo Sýrie, ktorých vzal so sebou do Ríma.

slovakia

left justify in out

Tri rodiny nastúpili do lietadla spoločne s pápežom, oznámila agentúra DPA.

 

"Pápež chcel urobiť toho uvítacie gesto voči utečencom a vzal do svojho lietadla smerujúceho do Ríma tri rodiny utečencov, celkovo 12 ľudí vrátane šiestich detí," uvádza sa vo vyhlásení Vatikánu.

 

Dve rodiny pochádzajú zo sýrskeho Damasku a tretia z provincie Dajr az-Zaur, ktorú ovládajú extrémisti z Islamského štátu (IS). Počas občianskej prišli o svoje domovy, ktoré boli zničené v dôsledku bombardovania. V utečeneckých táboroch na Lesbose našli útočisko ešte pred 20. marcom, keď vstúpila do platnosti dohoda medzi EÚ a Tureckom o vyhosťovaní nelegálnych migrantov.

 

O usídlenie skupiny Sýrčanov v Taliansku sa postará katolícka komunita Sant'Egidio a Vatikán ich bude dlhodobo podporovať.

 

Pápež vlani apeloval na katolícke farnosti v Európe, aby sa každá z nich postarala o jednu rodinu utečencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies