Pápež vyzýva pomôcť tým, ktorí na ulici trpia chladom i ľahostajnosťou okolia

NETKY.SK • 9 Január 2017, 08:50 • 2 min
Pápež vyzýva pomôcť tým, ktorí na ulici trpia chladom i ľahostajnosťou okolia

VATIKÁN - Pápež František dnes po poludňajšej modlitbe Anjel Pána vyzval všetkých veriacich, aby venovali svoju pozornosť bezdomovcom trpiacim teraz chladom, ale aj ľahostajnosťou.

slovakia

left justify in out

"Myslime na všetkých tých, čo žijú na ulici, na zasiahnutých chladom a toľkokrát aj ľahostajnosťou," apeloval pápež. "Modlime sa za nich a prosme Pána, aby nám oteplil srdce, aby sme im mohli pomôcť," vyhlásil.

 

Vatikán v sobotu informoval, že František v spolupráci s Úradom apoštolskej charity rozhodol, že tri denné centrá pre bezdomovcov zostanú teraz, v mrazivom počasí, otvorené 24 hodín bez prestávky.

 

Apoštolský almužník Konrad Krajewski pre agentúru ANSA spresnil, že ak v týchto centrách nebude už žiadne voľné lôžko, "ktokoľvek by zaklopal, nájde sa preňho miesto v teple i jedlo".

 

Pre tých, ktorí nechcú spať v nocľahárni, dal Vatikán k dispozícii spacie vaky vhodné do prostredia, kde je 20-stupňový mráz. Ľudia bez domova budú môcť stráviť noc aj v autách, ktoré pápežská charita necháva zaparkované a nezamknuté na území Vatikánu.

 

Bezdomovcom v okolí Vatikánu rozdávajú aj teplú polievku, sendviče i teplú čokoládu. Pomoc je financovaná z darov pre apoštolskú charitu a pri jej distribúcii pomáhajú príslušníci talianskej armády i Pápežskej švajčiarskej gardy.

 

Stredné a južné Taliansko zasiahla v týchto dňoch vlna chladného počasia, ktorej podľahlo už osem ľudí. Medzi nimi je aj muž, ktorý zomrel v nepoužívanej budove v Miláne, a ďalší muž, ktorého našli umrznutého vo Florencii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona