Pápež vyzval veriacich, aby hľadali Boha "na okraji spoločnosti, nie v palácoch"

NETKY.SK • 6 Január 2017, 14:12 • 2 min
Pápež vyzval veriacich, aby hľadali Boha "na okraji spoločnosti, nie v palácoch"

VATIKÁN - Pápež František dnes vyzval veriacich, aby hľadali Boha "na okraji spoločnosti, nie v palácoch". Apeloval tiež, aby sa neobávali "zmien, ktoré chceme a ktoré potrebujeme", a zasadili sa za ne.

slovakia

left justify in out

František dnes slávil omšu pri príležitosti sviatku Zjavenia Pána, známeho aj ako sviatok Troch kráľov. Ústrednou témou sviatku je udalosť, keď traja mudrci z východu prišli do Betlehema, aby sa poklonili novonarodenému Ježišovi a priniesli mu svoje dary - zlato, kadidlo a myrhu. Podľa Biblie troch mudrcov k Ježišovi priviedlo svetlo betlehemskej hviezdy.

Pápež vo svojich príhovoroch počas vianočných sviatkov zdôrazňoval, že miestom Ježišovho narodenia bola skromná maštaľ, a v tejto súvislosti kriticky poukazoval na to, že cirkev sa uzavrela do seba, so svojím bohatstvom a dosiahnutými úspechmi. Ide o posolstvo, ktoré pápež pripomína od začiatku svojho pontifikátu, keď poukazuje na tých ľudí v cirkvi, ktorí viac broja za pravidlá a kresťanskú morálku ako za dosiahnutie Božej milosti.

Pápež kritizoval tých, ktorí "chcú kontrolovať všetko a všetkých" a obávajú sa všetkého, čo je nové, "čo spochybňuje naše istoty a naše pravdy, náš spôsob lipnutia na tomto svete a tomto živote."




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies