Pápež vyzval venezuelskú vládu, aby nemenila ústavu

NETKY.SK • 4 August 2017, 17:30 • 2 min
Pápež vyzval venezuelskú vládu, aby nemenila ústavu

CARACAS — Pápež František požiadal veriacich na celom svete, aby sa modlili za Venezuelu a jej obyvateľov.

slovakia

left justify in out

Vatikán vyzval tamojšiu vládu, aby sa vzdala snáh o zmenu ústavy a na venezuelské bezpečnostné sily apeloval, aby počas protestov nepoužívali "nadmernú silu".

Svätá stolica v piatok v zriedkavom politickom stanovisku vyjadrila "hlboké obavy z radikalizácie a zhoršovania" politickej krízy vo Venezuele, ako aj z rastúceho počtu obetí a zatknutí. Pápež podľa vyhlásenia Vatikánu podrobne sleduje krízu a jej "humanitárny, sociálny, politický, ekonomický a tiež duchovný" vývoj. Vatikán preto žiada všetkých politických aktérov, predovšetkým vládu, aby "zaistili plné rešpektovanie ľudských práv a základných slobôd" ako aj venezuelskej ústavy.

Prezident Nicolás Maduro sa snaží o zmenu ústavy, ktorú má zabezpečiť nového ústavodarné zhromaždenie. Vatikán žiada, aby sa prezident tejto iniciatívy vzdal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies