Pápež vyzval rodiny: Naučte sa znovu navzájom rozprávať

NETKY.SK • 23 Január 2015, 14:14 • 2 min
Pápež vyzval rodiny: Naučte sa znovu navzájom rozprávať

VATIKÁN - Pápež František dnes vyzval rodiny, aby zabudli na svoje iPhony a účty na Twitteri a učili sa znovu navzájom rozprávať. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

 V každoročnom posolstve rímskokatolíckej cirkvi k Svetovému dňu komunikácie dnes František uviedol, že médiá môžu pomáhať komunikovaniu v rodine, ale aj zhoršovať ho. Pápež vysvetlil, že takéto médiá pomáhajú príbuzným vzdialeným od rodiny zostať v kontakte, ale niektorým zasa umožňujú vyhýbať sa jeden druhému.
     

František povedal: "V súčasnosti stojí pred nami veľká výzva - znova sa naučiť jeden s druhým rozprávať, nielen tvoriť a nasávať informácie." 
     

Téma tohtoročného posolstva je rovnaká, ako zameranie doterajšej dvojročnej práce Františka na rodiny. Vyvrcholením bude októbrové veľké stretnutie biskupov, kde budú uvažovať nad lepšími spôsobmi, ako pomáhať rodinám v časoch rozvodov, neregistrovaných zväzkov, detí homosexuálov a ďalších problémov.
     

František uviedol, že deti sa učia prvej komunikácii práve v rodine. Dozvedia sa v nej, ako vychádzať s ľuďmi rôzneho veku a akí dôležití sú pre seba navzájom ľudia, "aj keď si jeden druhého nevybrali".
     

Rodiny sú podľa pápeža modelom pre komunikovanie a práve v rodine sa dieťa prvýkrát učí odpúšťať.
     

"Dieťa, ktoré sa naučí v rodine počúvať ostatných, rozprávať sa s úctou a vyjadrovať svoj názor bez potláčania iných, bude v spoločnosti silou podnecujúcou dialóg a zmierenie," napísal s posolstve pápež.
     

"Dokonalá rodina neexistuje. Nemali by sme sa báť chýb, slabostí alebo nezhôd, ale skôr sa učiť konštruktívne ich riešiť," dodal pápež.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona