Pápež vyzval na reformu súdnictva

NETKY.SK • 23 Október 2013, 13:42 • 2 min
Pápež vyzval na reformu súdnictva

VATIKÁN - Pápež František v stredu vyzval na humánnejší súdny systém a povedal, že Boh je tiež "väzeň" nespravodlivostí sveta.

slovakia

left justify in out

"Je väzňom nášho egoizmu, našich systémov, mnohých nespravodlivostí, ktoré trestajú slabých, zatiaľ čo veľké ryby slobodne plávajú," povedal František na audiencii s talianskymi väzenskými kaplánmi vo Vatikáne. Zároveň hovoril tiež o reforme súdnictva. "Súdny systém nádeje, otvorených dverí, nových horizontov ...to nie je utópia, môže sa to stať," podotkol.

František venuje veľkú pozornosť životu vo väzniciach a jedným z jeho prvých činov bolo umytie nôh mladým väzňom v nápravnom zariadení v Ríme v rámci veľkonočného rituálu v marci. Talianske väznice sú preplnené a stále silnejú výzvy na reformy, ktoré by skrátili dlhé väzby predbežného zadržania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona