Pápež vytvoril komisiu na reformu pravidiel súvisiacich s manželstvom

NETKY.SK • 20 September 2014, 16:16 • 2 min
Pápež vytvoril komisiu na reformu pravidiel súvisiacich s manželstvom

VATIKÁN - Pápež František vymenoval komisiu, ktorej úlohou je nájsť spôsob, ako zachovať nerozlučnosť manželského zväzku a zefektívniť procedúry na anulovanie cirkevných sobášov.

slovakia

left justify in out

Katolícka cirkev podľa kánonického práva nepozná pojem rozvod, ale umožňuje veriacim, aby ich manželstvo, ak sú na to špecifické dôvody, anuloval cirkevný súd.
     

O vytvorení osobitnej komisie, ktorej cieľom má byť reforma pravidiel týkajúcich sa manželstva, František rozhodol ešte v auguste, Vatikán však o tom informoval až dnes. 
     

Toto načasovanie zrejme súvisí s blížiacou sa synodou, počas ktorej budú biskupi vo Vatikáne diskutovať o otázkach rodiny, pričom sa nevyhnú ani debate o manželstvách a reakcii na výzvy, aby rozvedení katolíci, ktorí znovu uzavrú manželstvo - tentoraz civilné -, smeli pristupovať k sv. prijímaniu.
     

Podľa Vatikánu má komisia za úlohu preskúmať možnosti, ako zjednodušiť procedúru anulovania cirkevných manželstiev, a pritom zachovať platnosť princípu, že manželský zväzok je nerozlučný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies