Pápež vymenoval za apoštolského nuncia na Slovensku G. G. Ottonella

NETKY.SK • 1 Apríl 2017, 16:09 • 2 min
Pápež vymenoval za apoštolského nuncia na Slovensku G. G. Ottonella

BRATISLAVA - Pápež František vymenoval za apoštolského nuncia na Slovensku arcibiskupa Giacoma Guida Ottonella, doterajšieho apoštolského nuncia v Ekvádore.

slovakia

left justify in out

TASR o tom dnes informovala tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

 

V úrade apoštolského nuncia na Slovensku nahradí Maria Giordanu, ktorý v úrade končí pre dosiahnutie kánonickým právom predpísanej vekovej hranice.

 

"Svätý Otec František vymenoval za nového apoštolského nuncia v Slovenskej republike Giacoma Guida Ottonella, titulárneho arcibiskupa sasabského a doterajšieho apoštolského nuncia v Ekvádore," informovala dnes napoludnie Apoštolská nunciatúra na Slovensku.

 

Giacomo Guido Ottonello sa narodil 29. augusta 1946 v Masone (Janov - Taliansko). Kňazskú vysviacku prijal 29. júna 1971 a bol inkardinovaný do diecézy v Acqui. Získal doktorát z teológie. Do diplomatických služieb Svätej Stolice vstúpil 25. marca 1980. Následne pôsobil na pápežskom zastúpení v Pakistane, Salvádore, Libanone, vo Francúzsku, v Španielsku a Poľsku. Za apoštolského nuncia v Paname ho vymenovali 29. novembra 1999 a potom v Ekvádore 26. februára 2005. Ovláda francúzsky, španielsky a anglický jazyk.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona