Pápež vyjadril pohoršenie nad luxusným kanonizačným banketom

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 07:29 • 2 min
Pápež vyjadril pohoršenie nad luxusným kanonizačným banketom

VATIKÁN - Pápež František vyjadril pohoršenie nad výškou účtu za honosný banket, ktorý sa uskutočnil po nedávnej kanonizácii jeho predchodcov Jána XXIII. a Jána Pavla II. Podľa piatkovej správy denníka The Huffington Post suma činila 18.342 eur.

slovakia

left justify in out

Banket sa konal na terase vatikánskej Prefektúry pre ekonomické záležitosti. Švédsky stôl pre VIP hostí sponzorovali súkromné osoby, avšak celkový tón podujatia nebol v súlade s pápežovou predstavou o tom, ako by mala katolícka cirkev vyzerať.
      

František od svojho vlaňajšieho zvolenia do pápežského úradu viac ráz zdôraznil potrebu "chudobnej cirkvi". "Pápeža som o udalosti informoval a nebol veľmi potešený. Uisťujem však, že podobné veci sa už nezopakujú," uviedol kardinál Guiseppe Versaldi.
      

Na kanonizáciu 27. apríla sa zišli pútnici z celého sveta, mnohí dokonca počas daždivej noci prespali na uliciach. Ich konanie je v kontraste s luxusnou hostinou, ktorej sa zúčastnilo približne 150 cirkevných hodnostárov, podnikateľov a mediálnych postáv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona