Pápež František sa opäť prihovoril Slovákom, povzbudil ich, aby bránili rodinu

NETKY.SK • 4 Február 2015, 11:11 • 2 min
Pápež František sa opäť prihovoril Slovákom, povzbudil ich, aby bránili rodinu

BRATISLAVA - Pápež František opäť povzbudil Slovákov, aby pokračovali v úsilí brániť rodinu ako životodarnú bunku spoločnosti. Pozdrav Svätého Otca zaznel dnes počas pravidelnej generálnej audiencie vo Vatikáne. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

slovakia

left justify in out

"Pozdravujem slovenských pútnikov a prostredníctvom nich chcem vyjadriť moju podporu cirkvi na Slovensku, povzbudiac všetkých pokračovať v zápase na obranu rodiny, životodarnej bunky spoločnosti," povedal pápež počas generálnej audiencie.

 

Svätý Otec sa v súvislosti s nadchádzajúcim referendom o ochrane rodiny prihovoril Slovákom aj vo štvrtok 22. januára počas rannej svätej omše v kaplnke Domu sv. Marty vo Vatikáne, na ktorej sa zúčastnili mladí Slováci. František vtedy ocenil pozornosť, aká sa na Slovensku venuje úsiliu na ochranu hodnoty rodiny. Zároveň Slovákov v tomto smere povzbudil k odvahe.

 

Slovenská cirkev podporuje referendum, ktoré bude v sobotu. Cez víkend sa v kostoloch čítal pastiersky list biskupov, v ktorom vyzývali na účasť na referende. Referendum sa uskutoční na základe petície Aliancie za rodinu. Tí, čo prídu k urnám, budú môcť odpovedať na tri otázky: 1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou? 2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova? 3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samy nesúhlasia s obsahom? 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies