Pápež vyjadril obdiv rodičom ťažko chorých detí

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 09:47 • 2 min
Pápež vyjadril obdiv rodičom ťažko chorých detí

VATIKÁN - Pápež František vyzdvihol "hrdinstvo" rodičov, ktorí donosili svoje vážne choré deti a nezvolili si namiesto toho interrupciu.

slovakia

left justify in out

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi sa v piatok vo Vatikáne stretol so skupinou ťažko chorých detí a ich rodičov, ktorí podnikajú púť do posvätných miest Lurdy a Loreto, informovala agentúra AP.

 

Podľa interných vatikánskych zdrojov František strávil osobitný čas s každým z detí, ktorých vek bol 2-14 rokov. Jeden z otcov pápežovi priblížil, ako lekári jeho manželke radili podstúpiť interrupciu vzhľadom na jej komplikované tehotenstvo a ochorenie dieťaťa, ale oni odmietli.

 

O piatkovom stretnutí, ktoré sa uskutočnilo bez účasti médií, sa v oficiálnom vyhlásení Vatikánu píše, že František vyjadril obdiv odvahe a "hrdinstvu" týchto rodičov, pričom zdôraznil, že interrupcia je nesprávnym riešením.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona