Pápež vo vianočnom posolstve vyzval na mier po celom svete

NETKY.SK • 25 December 2016, 14:51 • 2 min
Pápež vo vianočnom posolstve vyzval na mier po celom svete

VATIKÁN - Pápež František udelil dnes na sviatok Narodenia Pána tradičné požehnanie Urbi et orbi (Mestu a svetu).

slovakia

left justify in out

Vo vianočnom posolstve súčasne zaželal pokoj a mier ľuďom po celom svete, najmä tým, ktorých poznačili vojny a terorizmus.

 

"Pokoj mužom a ženám v mučenej Sýrii, kde bolo preliatej príliš veľa krvi," povedala hlava katolíckej cirkvi v poludňajšom príhovore z balkóna vatikánskej Baziliky sv. Petra. Podľa Františka je najvyšší čas, aby sa medzinárodné spoločenstvo aktívne zasadilo za ukončenie konfliktu v Sýrii prostredníctvom rokovaní.

 

"Pokoj tým, ktorí stratili svojich milovaných v dôsledku krutých teroristických činov, ktoré rozosiali strach a smrť v srdci mnohých krajín a miest," uviedol pápež.

 

František vyzval Izraelčanov a Palestínčanov, aby zanechali nenávisť a pomstu. Hovoril tiež o utrpení v rôznych regiónoch Afriky, "kde terorizmus využíva dokonca deti, aby páchali strašné činy a vraždy".

 

Spomenul konflikty a napätie na východe Ukrajiny, v Mjanmarsku, na Kórejskom polostrove, v Kolumbii a Venezuele, a znova upozornil na vysídlených, migrantov a utečencov.

 

Vianočné posolstvo pápeža a jeho slávnostné apoštolské požehnanie Urbi et orbi si prišli do Vatikánu vypočuť desaťtisíce ľudí z celého sveta. Milióny ďalších ho sledovali prostredníctvom televízie, rozhlasu alebo internetu.

 

"Požehnané Vianoce vám všetkým," zaželal im František.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies