Pápež varoval pred podvodníkmi, ktorí predávajú vstupenky na jeho audienciu

NETKY.SK • 11 Január 2017, 16:36 • 2 min
Pápež varoval pred podvodníkmi, ktorí predávajú vstupenky na jeho audienciu

VATIKÁN - Pápež František dnes varoval katolíkov pred "podvodníkmi", ktorí sa pokúšajú predávať vstupenky na jeho týždňovú generálnu audienciu. Vatikán to dnes uviedol v oznámení.

slovakia

left justify in out

"Človek nemusí zaplatiť za vstup na audienciu," upozornila hlava katolíckej cirkvi.

 

"Vstupenky na audienciu potrebujete a na týchto lístkoch sa v jednom, dvoch, troch, štyroch, piatich a šiestich jazykoch uvádza, že vstupenka je úplne zadarmo," dodal pápež.

 

"Ale dozvedel som sa, že sú niektorí špekulanti, ktorí vyberajú za vstupenky peniaze. Ak vám niekto povie, že musíte zaplatiť za účasť na audiencii u pápeža, je to podvod... A ak niekto vezme od vás peniaze za účasť na audiencii, spácha trestný čin," varoval František.

 

Pápež vysvetlil, že vstup je zadarmo, pretože 6300-miestna Audienčná sála Pavla VI., kde uskutočňuje pravidelne každý týždeň audienciu, je domov každého človeka.

 

Audiencia v stredu ráno sa niekedy koná na vatikánskom Námestí svätého Petra a zvyčajne sa jej zúčastnia tisíce veriacich z Talianska a celého sveta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies