Pápež v rámci cesty do Afriky navštívi aj Keňu, kde došlo k útokom na kresťanov

NETKY.SK • 10 September 2015, 15:43 • 2 min
Pápež v rámci cesty do Afriky navštívi aj Keňu, kde došlo k útokom na kresťanov

VATIKÁN - Pápež František navštívi v novembri Keňu, kde sa kresťania nedávno stali terčom útokov islamských militantov, oznámil dnes Vatikán.

slovakia

left justify in out

V júni pápež zhromaždeniu kňazov z celého sveta povedal, že by chcel navštíviť Keňu v rámci svojej prvej pápežskej cesty po Afrike, avšak vzhľadom na "organizačné problémy" nie je takáto návšteva istá, napísala dnes agentúra Reuters.

 

Pápež nevysvetlil, o aké problémy ide. Hovoril dva mesiace po tom, ako islamskí militanti z organizácie aš-Šabáb sídliacej v Somálsku zaútočili počas prestrelky na kenskej univerzite na kresťanov a zabili tam 148 študentov.

 

Pápež pricestuje do Kene 25. novembra, potom odcestuje 27. novembra do Ugandy a 29. novembra ho očakávajú v Stredoafrickej republike, ktorá bude jeho poslednou zastávkou na ceste po Afrike.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies