Pápež v polnočnej omši vyzdvihol potrebu kresťanskej lásky vo svete

NETKY.SK • 25 December 2014, 09:57 • 2 min
Pápež v polnočnej omši vyzdvihol potrebu kresťanskej lásky vo svete

VATIKÁN - Pápež František celebroval vo vatikánskej Bazilike sv. Petra tradičnú polnočnú omšu, počas ktorej zdôraznil potrebu kresťanskej lásky vo svete.

slovakia

left justify in out

"Ako len dnes svet potrebuje láskyplnosť, božiu trpezlivosť, blízkosť a nežnosť! Život sa musí stretnúť s dobrotou a pokorou," povedal pápež.
      

Pred omšou pristúpil duchovný vodca 1,2 miliardy katolíkov k bezprecedentnému kroku, keď zatelefonoval do utečeneckého strediska na predmestí irackého mesta Arbíl, metropoly tamojšieho kurdského regiónu, kde sa nachádzajú tisíce ľudí utekajúcich pred terorom tzv. Islamského štátu, a podelil sa s nimi o svoju homíliu.
      

"Ste ako Ježiš v noci svojho narodenia, keď musel utiecť. Ste ako Ježiš v tejto situácii, a to znamená, že sa za vás modlíme ešte vrúcnejšie," uviedol pápež prevažne kresťanským utečencom v krátkom príhovore sprostredkovanom talianskou stanicou TV2000, na ktorú sa dnes vo svojej správe odvolala agentúra DPA.
      

František v utorok tiež publikoval list, v ktorom sa prihovára prenasledovaným kresťanom na Blízkom východe s tým, že ich hodlá osobne navštíviť. Pápeža dnes čaká ďalšie kľúčové vystúpenie, a to poludňajšie udelenie požehnania Urbi et orbi (mestu Rímu a svetu), ktoré učiní z ústredného balkóna vatikánskej baziliky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona