Pápež v júli navštívi tri krajiny Latinskej Ameriky

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 08:20 • 2 min
Pápež v júli navštívi tri krajiny Latinskej Ameriky

QUITO - Pápežova návšteva Ekvádoru, Bolívie a Paraguaja je naplánovaná na 6.-12. júla, avizovali dnes cirkevní predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Ekvádorský arcibiskup Luis Cabrera povedal, že Svätý Otec pricestuje 6. júla do metropoly Quito, kde sa v ten istý deň stretne s prezidentom Rafaelom Correom. Na druhý deň bude slúžiť omšu v mestskom Parku Bicentenario, ktorý bol otvorený v auguste 2013 na mieste bývalého letiska v nadmorskej výške 2800 metrov.

 

Cabrera, ktorý je arcibiskupom tretieho najväčšieho ekvádorského mesta Cuenca, povedal, že 8. júla sa pápež neďaleko Quita stretne s kňazmi a seminaristami. Popoludní následne odletí do administratívneho centra Bolívie La Pazu, kde podľa vyjadrenia rímskokatolíckej cirkvi strávi vzhľadom na veľkú nadmorskú výšku iba šesť hodín. Omšu bude celebrovať v meste El Alto.

 

Podľa oficiálneho zdroja, ktorý si neželal byť menovaný, strávi pápež František ďalšie dva dni v najľudnatejšom bolívijskom meste Santa Cruz na východe krajiny. Podrobnosti o programe jeho návštevy Paraguaja v dňoch 10. až 12. júla nie sú zatiaľ známe, informovala tlačová agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies