Pápež v Brazílii prijal ako dar indiánsku čelenku

NETKY.SK • 28 Júl 2013, 09:17 • 2 min
Pápež v Brazílii prijal ako dar indiánsku čelenku

RIO DE JANEIRO - Počas návštevy Brazílie, kde sa konajú Svetové dni mládeže, František uviedol, že katolícka cirkev musí stavať na storočiach svojej práce v Amazónii.

slovakia

left justify in out

Pápež František dnes podporil ochranu životného prostredia a prácu cirkvi v oblasti Amazónie. Počas návštevy Brazílie, kde sa konajú Svetové dni mládeže, František uviedol, že katolícka cirkev musí stavať na storočiach svojej práce v Amazónii, kde mníšky a kňazi stále pomáhajú brániť chudobných roľníkov a Indiánov. Ako pripomína agentúra AP, americká rehoľníčka Dorothy Stangová prišla v roku 2005 o život za to, že sa angažovala v prospech týchto ľudí. 

Pápež František v dnešnom príhovore k latinskoamerickým biskupom povedal, že cirkev musí vyškoliť viac domorodých kňazov, aby mala"amazonskejšiu tvár."    

Počas dnešného dňa si pápež získal publikum zhromaždené v mestskom divadle v Riu de Janeiro, keď sa pod pódiom pozdravil s potomkami pôvodných obyvateľov Brazílie a prijal od jedného z nich - polonahého príslušníka kmeňa Pataxo - ako dar typickú čelenku, ktorú si hneď - na prekvapenie davu - založil na hlavu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies