Pápež udelil milosť kňazovi odsúdenému v kauze Vatilieaks II

NETKY.SK • 21 December 2016, 08:14 • 2 min
Pápež udelil milosť kňazovi odsúdenému v kauze Vatilieaks II

RÍM - Pápež František udelil milosť vatikánskemu prelátovi Ángelovi Luciovi Vallejovi Baldovi odsúdenému za podiel na ilegálnom úniku dôverných dokumentov známom ako Vatileaks II.

slovakia

left justify in out

Baldovi pápež v utorok udelil "podmienečnú milosť" po odpykaní si polovice z 18-mesačného trestu, ktorý mu vatikánsky tribunál vymeral v júli. Balda bol členom medzičasom zrušenej komisie pre skúmanie hospodárskych a správnych štruktúr Vatikánu (Cosea), ktorú pápež vytvoril, aby mu radila v otázkach ekonomických a administratívnych reforiem.

 

V rovnakej kauze bola na desaťmesačný podmienečný trest odsúdená aj ďalšia členka tejto komisie Francesca Chaouquiová, ktorá pôsobila ako konzultantka pre komunikáciu s verejnosťou.

 

Kauza Vatileaks II sa týkala vlaňajšieho vydania dvoch kníh založených na uniknutých dokumentoch, ktoré opisujú Vatikán ako miesto sužované korupciou, kde pápež František čelí tvrdému odporu voči svojmu programu.

 

Obe knihy vydali vlani novinári Gianluigi Nuzzi a Emiliano Fittipaldi, ktorí podľa vatikánskych predstaviteľov získali podklady od Chaouquiovej, Baldu a jeho asistenta Nicolu Maia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies