Pápež: Treba si uvedomiť silu moci a využívať ju s pokorou

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 16:17 • 2 min
Pápež: Treba si uvedomiť silu moci a využívať ju s pokorou

VATIKÁN - Pápež František sa dnes prihovoril účastníkom konferencie TED Talk v kanadskom Vancouveri.

slovakia

left justify in out

Vo svojom posolstve, vopred nahranom vo Vatikáne, pápež publiku tvorenému z veľkej časti inovátormi, odkázal, že čím sú mocnejší, tým väčší vplyv má ich konanie na ľudí a o to musia byť pokornejší. "Ak to neurobíte, vaša moc vás zničí a vy zničíte iných," upozornil František.

Zmienil sa aj o jednej z nosných tém svojho pontifikátu - tzv. kultúre odpadu, keď spomenul svoj taliansky pôvod a odchod svojich rodičov do Argentíny.

"Moji rodičia a starí rodičia zažili osud tých, ktorí všetko opustili. Mohol som veľmi dobre skončiť medzi ľuďmi na okraji spoločnosti. A to je dôvod, prečo sa vždy sám seba hlboko vo svojom srdci pýtam: prečo oni a nie ja?" uviedol pápež na margo ľudí vylúčených zo spoločnosti.

Agentúra DPA pripomenula, že pápežovi leží na srdci osud chorých, opustených, detí, migrantov, väzňov i nezamestnaných, pričom zdôrazňuje nutnosť zrodu spravodlivejšej spoločnosti.

V tejto súvislosti uviedol: "Aké úžasné by to bolo, keby vedecké a technologické inovácie prichádzali súčasne s väčšou rovnosťou a sociálnou inklúziou". Dodal, že by bolo úžasné, keby sme v čase, keď objavujeme nové vzdialené planéty, dokázali znovu objavovať potreby bratov a sestier blízko nás.





 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona