Pápež telefonoval 19-ročnému študentovi, ktorý mu odovzdal list

NETKY.SK • 22 August 2013, 15:47 • 2 min
Pápež telefonoval 19-ročnému študentovi, ktorý mu odovzdal list

PADOVA - Pápež František opakovane prekvapuje veriacich svojou spontánnosťou. Devätnásťročný študent z Padovy, ktorý mu v Castel Gandolfe odovzdal list, prijal o niekoľko dní neskôr s prekvapením telefonát od hlavy katolíckej cirkvi.

slovakia

left justify in out

"Som pápež František, môžeš mi tykať," povedal pápež študentovi technickej vysokej školy, informovala dnes tlačová agentúra APA. "Nemohol som tomu uveriť. Približne osem minút sme sa smiali a žartovali. Zavolal okolo 17.00 h po tom, ako ma po prvý raz doma nezastihol. Vyzval ma, aby som sa zaňho modlil. Udelil mi požehnanie a ja som v sebe cítil veľkú silu. Bol to najkrajší deň v mojom živote," povedal študent pre benátsky denník Il Gazzettino.

František pred niekoľkými dňami zavolal bratovi prenajímateľa čerpacej stanice, ktorého v júni zastrelil jeho kolega. Vozíčkar zo severného Talianska mu predtým v liste vyrozprával svoj príbeh. V júli na svojej stránke na Facebooku vyjadril hnev nad zločinom spáchaným voči svojmu bratovi. "Pane, tentoraz ti to nemôžem odpustiť," napísal vtedy 51-ročný muž.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies