Pápež súhlasil so svätorečením súrodencov z portugalskej Fatimy

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 10:30 • 2 min
Pápež súhlasil so svätorečením súrodencov z portugalskej Fatimy

VATIKÁN - Pápež František vo štvrtok súhlasil so svätorečením dvoch "pastierikov" z portugalskej Fatimy, ktorým sa tam údajne pred 100 rokmi zjavila Panna Mária.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie sa týka súrodencov Františka (1908-1919) a Hyacinty (1910-1920) Martových, teda dvoch z troch tzv. fatimských detí.

 

Pápež František vo štvrtok odsúhlasil vyhlásenie dekrétu potvrdzujúceho zázrak uskutočnený na príhovor Františka a Hyacinty. Pri tejto príležitosti prijal najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi na audiencii prefekta Kongregácie pre kauzy svätých kardinála Angela Amata, oznámil Vatikánsky rozhlas.

 

Súrodenci František (Francisco Marto) a Hyacinta (Jacinta Martová) zomreli niekoľko rokov po údajných zjaveniach. V roku 2000 ich blahorečil (čo je predstupeň svätorečenia) vtedajší pápež Ján Pavol II., ktorý pri tejto príležitosti Fatimu osobne navštívil.

 

Do tohto portugalského mestečka by mal 12.-13. mája tohto roku - na 100. výročie zjavení - pricestovať aj pápež František. Jeho štvrtkové rozhodnutie podľa agentúry AP zvyšuje pravdepodobnosť toho, že počas jeho májovej návštevy dôjde ku svätorečeniu Františka a Hyacinty.

 

Tretie z fatimských detí - neskoršia karmelitánska rehoľníčka Lúcia Dos Santos - zomrelo v roku 2005. V prípade Lucie však nebol ukončený ešte ani proces blahorečenia.

 

Fatima je jedným z najznámejších katolíckych pútnických miest na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies