Pápež stanovil štvrtý spôsob nadobudnutia svätosti

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 16:23 • 2 min
Pápež stanovil štvrtý spôsob nadobudnutia svätosti

VATIKÁN - Pápež František vydal nové nariadenie, ktoré načrtáva novú, štvrtú cestu k možnému vyhláseniu za svätého. Oznámili to dnes vatikánske zdroje, ktoré cituje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Až dosiaľ si začatie zvažovania svätosti v katolíckej cirkvi vyžadovalo mučenícku smrť, život plný hrdinských hodnôt alebo jasnú sväteckú povesť. Štvrtým spôsobom nadobudnutia svätosti má byť podľa Františka splnenie podmienky, že kandidát žil dobrý katolícky život a slobodne prijal istú a predčasnú smrť v prospech iných. 

 

Ide o prvú zmenu hlavných požiadaviek ohľadne svätosti za niekoľko uplynulých storočí, zdôrazňuje AP. Na základe novej podmienky musí byť kandidátovi prisúdený najmenej jeden vykonaný zázrak ešte pred jeho blahorečením, prvým krokom k jeho vyhláseniu za svätého. Mučeníctvo, teda zabitie z nenávisti k prejavom viery, si však nevyžaduje učinenie zázraku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona