Pápež slúžil omšu pred tisícami veriacich v národnej mariánskej bazilike

NETKY.SK • 14 Február 2016, 10:33 • 2 min
Pápež slúžil omšu pred tisícami veriacich v národnej mariánskej bazilike

MEXIKO - Pápež František odslúžil v sobotu večer omšu v Bazilike Panny Márie Guadalupskej v hlavnom meste Mexika, na ktorej sa zúčastnili tisíce veriacich.

slovakia

left justify in out

Bohoslužba zavŕšila program prvého celého dňa Františkovej návštevy tejto stredoamerickej krajiny, do ktorej pricestoval v piatok večer.


Vo svojej kázni sa pápež dotkol aj problémov chudoby, vysťahovalectva a násilia, ktoré sú - okrem náboženských otázok - dominantnými témami jeho päťdňového pobytu v Mexiku.


Cestovanie i náročný celodenný program 79-ročného pápeža zrejme unavili, keďže počas omše v bazilike na chvíľu zaspal a musel ho zobudiť jeden z jeho spolupracovníkov.


František po skončení omše strávil niekoľko minút v tichej modlitbe a rozjímaní pred obrazom Panny Márie Guadalupskej, ktorá je patrónkou a ochrankyňou Ameriky a mimoriadnej úcte sa teší práve v Mexiku.


Pápež sa následne odobral na nočný odpočinok do miestnej rezidencie vatikánskeho vyslanca. Naspäť do Ríma by sa mal vrátiť vo štvrtok popoludní.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies