Pápež sľubuje čisto náboženskú návštevu Blízkeho východu

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 16:08 • 2 min
Pápež sľubuje čisto náboženskú návštevu Blízkeho východu

RÍM - Pápež František v stredu potvrdil, že jeho víkendová návšteva krajín Blízkeho východu bude zameraná na vieru s cieľom podporiť mier a zlepšovanie napätých náboženských vzťahov v regióne.

slovakia

left justify in out

Pontifik sa tak bude vyhýbať citlivým politickým otázkam. František zároveň potvrdil plánované stretnutie s patriarchom Bartolomejom I., s ktorým sa "budú modliť za mier na území, ktoré si vytrpelo tak veľa". Bývalý kardinál argentínskej metropoly Buenos Aires si chce svojím príchodom pripomenúť 50. výročie historickej návštevy pápeža Pavla VI. východných kresťanov.

Pápež začne svoje očakávané blízkovýchodné turné sobotným príchodom do Jordánska. Následne sa presunie na palestínske územia a v pondelok odíde do Izraela. Stretnúť by sa mal na krátko aj s najvyššími ústavnými činiteľmi. Cieľom jeho cesty je prispieť k zlepšeniu vzťahov medzi tamojšími kresťanmi, židmi a moslimami. František sa bude prepravovať v otvorených autách bez nepriestrelných skiel. Podobne ako pápež Ján Pavol II. navštívi aj jeruzalemský Západný múr známy ako Múr nárekov a podľa tradície zanechá v jeho stene odkaz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies