Pápež slávnostne vymenoval dvoch nových učiteľov cirkvi

NETKY.SK • 7 Október 2012, 19:26 • 2 min
Pápež slávnostne vymenoval dvoch nových učiteľov cirkvi

Pápež slávnostne vymenoval dvoch nových učiteľov cirkvi - Kultúra Pápež Benedikt XVI. dnes slávnostne vymenoval dvoch nových učiteľov cirkvi .

slovakia

left justify in out

img

Pápež Benedikt XVI. dnes slávnostne vymenoval dvoch nových "učiteľov cirkvi". Najvyššiu poctu katolíckej cirkvi udelil španielskemu kazateľovi zo 16. storočia a nemeckej mystičke z 12. storočia, ktorú oficiálne vyhlásili za svätú len začiatkom tohto roka.

Svätý Ján z Ávily a svätá Hildegarda z Bingenu zvýšili počet učiteľov cirkvi, ktorým v dejinách kresťanstva udelili tento významný titul za ich prínos a vplyv na katolícku náuku, na 35.

Benedikt XVI. nových učiteľov vymenoval na začiatku dnešnej omše na námestí svätého Petra, ktorou sa začala Biskupská synoda o novej evanjelizácii - dvojtýždňové stretnutie katolíckych biskupov z celého sveta venované rozvoju a šíreniu katolíckej viery a učenia.

Pocta učiteľky cirkvi sa naposledy dostala sv. Terézii z Lisieux. V roku 1997 jej ju udelil predošlý pápež Ján Pavol II.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies