Pápež si na severovýchode Talianska uctí obete prvej svetovej vojny

NETKY.SK • 28 August 2014, 18:26 • 2 min
Pápež si na severovýchode Talianska uctí obete prvej svetovej vojny

VATIKÁN - Pápež František bude 13. septembra v spoločnosti viacerých duchovných z rôznych krajín celebrovať omšu za obete prvej svetovej vojny na mieste vojenského pamätníka Redipuglia na severovýchode Talianska.

slovakia

left justify in out

Krátko predtým navštívi rakúsko-uhorský cintorín vo Fogliane, ktorý leží neďaleko spomínaného pamätníka a na ktorom našlo miesto posledného odpočinku 14.550 padlých z bitiek na vtedajšej rakúsko-uhorsko-talianskej hraničnej rieke Soča. Tam si pápež chvíľkou tichej modlitby a položením kvetov uctí pamiatku obetí pri príležitosti 100. výročia vypuknutia prvej svetovej vojny.
     

Informoval o tom dnes Vatikánsky rozhlas.
     

Podľa rovnakého zdroja sa v závere bohoslužby pri pamätníku uskutoční modlitba za padlých vojakov a obete všetkých vojen.
     

Pápež František tiež prítomným vojenským ordinárom a biskupom odovzdá lampu, ktorej svetlo by v ich diecézach malo pripomínať hrôzy a následky vojen, násilia a akejkoľvek nespravodlivosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona