Pápež sa vybral do Ríma na nákup ortopedických topánok

NETKY.SK • 21 December 2016, 16:11 • 2 min
Pápež sa vybral do Ríma na nákup ortopedických topánok

VATIKÁN - Pápež František sa nečakane zjavil na verejnosti: vybral sa na nákup ortopedických topánok do obchodu so zdravotníckymi potrebami v Ríme. Momenty z pápežovej nákupnej vychádzky zachytávajú fotografie zverejnené na sociálnych sieťach, informovali dnes talianske médiá.

slovakia

left justify in out

"Bolo to úžasné, ale na viac sa ma nepýtajte," citovala talianska tlačová agentúra ANSA nemenovaného predavača. Pápeža počas nákupu vyčkávali pred obchodom dvaja pomocníci. František sa okrem iného odfotil spolu so zamestnancami predajne.

 

Prípady, kedy sa pápež vyberie na nákupy bez oficiálneho sprievodu sú podľa DPA pomerne zriedkavé. Vlani sa napríklad pápež František osobne vybral do optiky v centre Ríma, aby si tam kúpil nové sklíčka do okuliarov.

 

V rozhovore pre mexickú televíziu Televisa František pred niekoľkými mesiacmi zažartoval, že jedinou nevýhodou pôsobenia vo funkcii hlavy katolíckej cirkvi je to, že nemôže nepozorovane vykĺznuť niekam na pizzu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies