Pápež sa vo Vatikáne súkromne stretol s Berniem Sandersom

NETKY.SK • 16 Apríl 2016, 15:27 • 2 min
Pápež sa vo Vatikáne súkromne stretol s Berniem Sandersom

WASHINGTON/VATIKÁN - Uchádzač o prezidentskú nomináciu americkej Demokratickej strany Bernie Sanders sa dnes dopoludnia stretol vo Vatikáne s pápežom Františkom.

slovakia

left justify in out

"Nie som katolík, ale niečo z neho vyžaruje. Bolo to úžasné, stretnúť sa s ním," povedal Sanders televízii ABC.

 

Hlave katolíckej cirkvi sa podľa agentúry APA počas krátkeho stretnutia poďakoval za "neuveriteľnú úlohu", ktorú zohráva "na tejto planéte".

 

František je podľa Sandersa "neobyčajný človek, a to nielen v súčasnom svete, ale v súdobých dejinách vôbec". V rozhovore s ním spomenul aj potrebu ekonomického systému, ktorý by bol "založený na morálke a nie na chamtivosti".

 

Sanders bol v piatok jedným z rečníkov konferencie k 25. výročiu vydania encykliky pápeža Jána Pavla II. Centesimus annus (Stý rok), ktorá sa končí dnes večer a organizuje ju Pápežská akadémia sociálnych vied. S pápežom sa stretol krátko pred jeho dnešnou cestou na grécky ostrov Lesbos, kde navštívil zberný utečenecký tábor.

 

Sandersovu cestu do Vatikánu kritizovala americká nezisková organizácia Catholics in Alliance for the Common Good, ktorá sympatizuje s jeho straníckou súperkou Hillary Clintonovou. Podľa nej bola chyba pozvať niekoho, kto sa uchádza o funkciu prezidenta. "Pre pápeža nie je dobré, keď to vyzerá, že uprednostňuje jedného kandidáta pred iným," uviedla organizácia vo vyhlásení.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies