Pápež sa teší aj na Kolumbijčanov, termín jeho návštevy ešte nestanovili

NETKY.SK • 3 Apríl 2015, 08:57 • 2 min
Pápež sa teší aj na Kolumbijčanov, termín jeho návštevy ešte nestanovili

BOGOTA - Vatikán avizoval návštevu pápeža Františka v Kolumbii. Jej termín však zatiaľ nie je stanovený, uviedol vo štvrtok podľa rozhlasovej stanice Radio Caracol predseda kolumbijskej biskupskej konferencie Luis Augusto Castro Quiroga.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja by hlava katolíckej cirkvi chcela podporiť mierový proces v krajine, sužovanej dlhé roky aktivitami ľavicových povstalcov.

 

Vatikánsky štátny sekretár Pietro Parolin v liste zaslanom do Kolumbie informoval, že pápež František pripisuje mierovému procesu veľký význam a očakáva, že sa v rámci návštevy Latinskej Ameriky čoskoro osobne stretne s milovaným kolumbijským ľudom.

 

Najvyšší kolumbijský predstaviteľ, prezident Juan Manuel Santos prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí uviedol, že sv. Otca prijmú s otvorenými srdcami a rukami ako vyslanca mieru a zmierenia.

Informácie priniesla tlačová agentúra DPA.

 

Zatiaľ je zrejmé, že pápež František navštívi v júli Ekvádor, Bolíviu a Paraguaj a na budúci rok by rád zavítal do Čile, Uruguaja a rodnej Argentíny. Podľa dobre informovaných cirkevných zdrojov sa jeho návšteva v Kolumbii dá očakávať skôr na budúci rok.

 

Zástupcovia kolumbijskej vlády vedú od novembra 2012 mierové rokovania s predstaviteľmi Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC) v kubánskej Havane s cieľom ukončiť konflikt v krajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona