VIDEO Pápež sa stretol so zakladateľom Facebooku Markom Zuckerbergom

NETKY.SK • 29 August 2016, 18:44 • 2 min
VIDEO Pápež sa stretol so zakladateľom Facebooku Markom Zuckerbergom

RÍM - Pápež František sa dnes stretol so zakladateľom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom a jeho manželkou Priscillou Chanovou na súkromnej audiencii vo Vatikáne. Hovorili na nej aj o tom, ako by mohli byť komunikačné technológie využité v boji proti chudobe, oznámil Vatikán.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí, ktoré trvalo 20 minút, sa okrem toho dotkli možností, ako podporiť "kultúru stretávania sa" a doručiť posolstvo nádeje tým, ktorí ho najviac potrebujú, uviedol hovorca Vatikánu Greg Burke.

 

Schôdzka prebehla v neformálnej atmosfére vo vatikánskom Dome svätej Marty, kde býva pápež. František (79) má veľmi aktívne konto na Twitteri a zverejňuje aj fotografie na Instagrame, nemá však konto na Facebooku. Sociálne siete v príhovoroch často spomína, no mladých vyzýva, aby nekomunikovali len takýmto spôsobom, ale sa aj osobne stretávali. Opakovane tiež zdôrazňuje, aké využitie môžu mať nové médiá.

 

Zuckerberg sa v Ríme stretol aj s talianskym premiérom Matteom Renzim. Do Talianska s manželkou pricestoval, aby sa v sobotu zúčastnil na svadbe zakladateľa hudobnej služby Spotify, Daniela Eka, pri Comskom jazere.

Informácie priniesli agentúry DPA a AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona