Pápež sa stretol so Sudánkou odsúdenou na smrť za neochvejnosť vo viere

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 15:51 • 2 min
Pápež sa stretol so Sudánkou odsúdenou na smrť za neochvejnosť vo viere

RÍM - Pápež František prijal dnes na súkromnej audiencii vo Vatikáne Sudánku Marjam Jahjá Ibráhímovú, ktorej v domovskej krajine hrozil trest smrti za to, že sa odmietla zriecť kresťanstva a prestúpiť na islam, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Stretnutie pápeža s 27-ročnou Ibráhímovou, jej manželom, ktorý má občianstvo Spojených štátov i Južného Sudánu, a dvoma malými deťmi sa podľa hovorcu Vatikánu  Federica Lombardiho nieslo vo veľmi srdečnom duchu. Počas dnešného polhodinového stretnutia vyslovil František mladej Sudánke "vďaku za jej vieru a odvahu, ona sa mu poďakovala za jeho modlitby a solidárnosť", uviedol Lombardi.

 

Pápež František opakovane poukazuje na utrpenie tých, ktorí sú za svoju vieru prenasledovaní. Práve Taliansko a Spojené štáty sa najviac zaslúžili o prepustenie Ibráhímovej zo sudánskeho väzenia. Tehotnú Ibráhímovú odsúdil v máji chartúmsky súd za to, že prestúpila na kresťanstvo a vydala sa za kresťana. Keďže sa odmietla vzdať novoprijatej kresťanskej viery, dostala najvyšší trest - smrť obesením. Žena koncom mája porodila vo väzení zdravé dievča.

 

Moslimky nemajú podľa islamského práva, uplatňovaného v Sudáne, povolené uzavrieť manželstvo s kresťanom. Žena s manželom a ich deťmi sa po svojom prepustení z väzenia uchýlili pod ochranu americkej ambasády a usilovali sa opustiť Sudán .




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona