Pápež sa stretol s účastníkmi medzinárodnej konferencie o autizme

NETKY.SK • 22 November 2014, 15:38 • 2 min
Pápež sa stretol s účastníkmi medzinárodnej konferencie o autizme

VATIKÁN - Medzinárodná konferencia, 29. ročník podujatia, organizovaného Pápežskou radou pre pastoráciu v zdravotníctve a venovanému tentoraz autizmu, vyvrcholila dnes vo Vatikáne stretnutím účastníkov s pápežom Františkom. Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi vystúpil v Aule Pavla VI. pred asi 5000 hosťami.

slovakia

left justify in out

Pápež pri tejto príležitosti označil autizmus za jednu z foriem krehkosti, postihujúcu mnoho detí a v dôsledku toho aj ich blízkych. Predstavujú jednu z oblastí, ktoré sa dožadujú priamej zodpovednosti vlád a inštitúcií, nevynímajúc kresťanské komunity, vyplynulo z jeho slov.
      

"Pre pomoc ľuďom postihnutým poruchami autistického spektra je potrebné vytvoriť v danom prostredí sieť pomoci kompletných a prístupných služieb, ktorá bude okrem rodičov zahŕňať starých rodičov, priateľov, terapeutov, pedagógov a pastoračných pracovníkov. Tieto osoby môžu pomôcť rodinám prekonať pocit neprimeraných nárokov, neefektívnosti a frustrácie, ktoré niekedy môžu mať,“ citoval Vatikánsky rozhlas pápeža Františka.
      

Hlava katolíckej cirkvi využila príležitosť, aby vyjadrila vďaku všetkým zainteresovaným a adresovala povzbudivé slová aj výskumným pracovníkom usilujúcim sa objaviť nástroje na prevenciu a terapiu predmetného ochorenia.
      

Po spoločnej modlitbe s účastníkmi konferencie im pápež František požehnal.
      

Na trojdňovej konferencii vo Vatikáne sa zúčastnilo okolo 650 delegátov z 57 krajín sveta. Konferenciu biskupov Slovenska (KBS) zastupoval pomocný prešovský biskup Milan Lach, predseda Bioetickej subkomisie, ktorý je v rámci  KBS zodpovedný za pastoráciu v zdravotníctve.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies