Pápež sa stretol s egyptským prezidentom, smeruje do EP a RE

NETKY.SK • 24 November 2014, 22:48 • 2 min
Pápež sa stretol s egyptským prezidentom, smeruje do EP a RE

VATIKÁN - Pápež František sa v pondelok stretol s egyptským prezidentom Abdom al-Fattáhom as-Sísím a v súkromí debatovali o aktuálnych témach vrátane prisťahovalectva z Afriky do Európy.

slovakia

left justify in out

Prvá návšteva as-Sisího v Európe sa začala deň pred plánovanou krátkou návštevou pápeža na starom kontinente. Nástupca Benedikta XVI. zavíta v utorok do francúzskeho Štrasburgu, sídla Európskeho parlamentu a Rady Európy. Hlava katolíckej cirkvi vystúpi s prejavmi, ktorých ústrednou témou s najväčšou pravdepodobnosťou budú nezamestnanosť a imigrácia. Kritici však poukazujú na fakt, že predseda EP Martin Schulz pozval náboženského lídra do sekulárneho orgánu.

 

Posledná návšteva pápeža v Štrasburgu sa uskutočnila v roku 1988, keď vtedajšieho pontifika Jána Pavla II. privítali počas zasadnutia RE pri príležitosti jej 40. výročia vzniku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies