Pápež sa stretol s bývalými sexuálnymi otrokyňami

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 18:57 • 2 min
Pápež sa stretol s bývalými sexuálnymi otrokyňami

VATIKÁN - Pápež František sa dnes stretol so štyrmi ženami, ktoré boli donútené k prostitúcii, pričom odsúdil obchodovanie s ľuďmi ako zločin proti ľudskosti. Informovali o tom tlačové agentúry AP a Reuters.

slovakia

left justify in out

František dnes prišiel aj na medzinárodnú konferenciu cirkevných pracovníkov, zástupcov charitatívnych organizácií, politikov a policajných šéfov z 20 krajín, ktorí prisľúbili väčšiu spoluprácu v boji proti obchodovaniu s ľuďmi a otroctvu. Účastníci konferencie sa dohodli, že budú viac povzbudzovať obete týchto zločinov, aby sa prihlásili.
     

František povedal v prejave na konferencii, že takéto obchodovanie je "otvorenou ranou na tele súčasnej spoločnosti, bičom na tele Krista". Odbočil od pripraveného textu a povedal, že je mnoho "ľudí dobrej vôle, ktorí chcú zakričať 'dosť' obchodovaniu s ľuďmi".
     

Medzi účastníkmi konferencie boli britská ministerka vnútra Therese Mayová, šéf Interpolu Ronald Noble, šéf londýnskej Metropolitnej polície Bernard Hogan-Howe a aktivisti proti obchodovaniu s ľuďmi z celého sveta, vrátane množstva mníšok.
     

Pápež sa súkromne stretol so štyrmi oslobodenými sexuálnymi otrokyňami z jeho rodnej Argentíny, Čile, Maďarska a Česka.
     

František si zvolil problém obchodovania s ľuďmi a otroctva za prioritu počas svojho pôsobenia v pápežskom úrade.
     

Vatikán nedávno spojil sily s anglikánskou cirkvou a egyptskou univerzitou al-Azhar, popredným centrom sunnitského islamského učenia, a spoločne s nimi rozbehol iniciatívu proti otroctvu.
     

Podľa vlaňajšej októbrovej správy charitatívnej organizácie Walk Free Foundation žije v otroctve po celej zemeguli takmer 30 miliónov ľudí - mnohí z nich sú muži, ženy a deti, ktorých gangy predali na sex a nekvalifikovanú prácu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies