Pápež sa stretne s Bezákom, keď bude robiť pokánie

NETKY.SK • 10 Január 2014, 13:46 • 2 min
Pápež sa stretne s Bezákom, keď bude robiť pokánie

VATIKÁN – Pápež František sa s odvolaným trnavským arcibiskupom Róbertom Bezákom nestretne, kým nezačne robiť pokánie a neospravedlní sa za svoje konanie.

slovakia

left justify in out

Bezákovi to na stretnutí mal oznámiť prefekt Kongregácie pre biskupov kardinál Marc Ouellet. Agentúre SITA to potvrdili dva od seba nezávislé zdroje z prostredia cirkvi. Kardinál vraj Bezáka vyzval, aby sa zdržiaval v talianskom kláštore redemptoristov v Bussolengu, kde nastúpil v decembri na ročnú skúšobnú dobu. Podľa informácií agentúry SITA sa však v kláštore trvalo nezdržiava.

Ouellet má na starosti stanoviská k menovaniu a odvolávaniu biskupov, teda pripravoval podklady aj v prípade odvolania trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka. Svätý Otec František potvrdil kardinála Marca Ouelleta vo funkcii prefekta Kongregácie pre biskupov v decembri. 

Pápež František sa na sklonku roka stretol postupne s kardinálom Ouelletom, slovenským kardinálom žijúcim v Ríme Jozefom Tomkom a tiež apoštolským nunciom na Slovensku Mariom Giordanom. Následne sa uskutočnilo stretnutie Ouelleta s Bezákom. Viacerí spájali tieto stretnutia s tým, že Svätý Otec sa osobne začal zaoberať prípadom Bezáka. To oficiálne zatiaľ nikto nepotvrdil. 

Bezáka vysvätili za biskupa 6. júna 2009. Z riadenia Trnavskej arcidiecézy ho odvolal pápež Benedikt XVI. 2. júla 2012. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies