Pápež sa počas návštevy Slovenska pravdepodobne stretne aj s odvolaným arcibiskupom Bezákom

NETKY.SK • 7 Júl 2021, 05:52 • 2 min
Pápež sa počas návštevy Slovenska pravdepodobne stretne aj s odvolaným arcibiskupom Bezákom

BRATISLAVA 6. júla (SITA) – Pápež František sa počas svojej septembrovej návštevy Slovenska pravdepodobne stretne s odvolaným arcibiskupom Robertom Bezákom.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol portál Webnoviny.sk s odvolaním sa na svoje zdroje. Hoci oficiálny program návštevy pápeža ešte nie je známy, vrcholom návštevy Svätého Otca má byť celonárodná púť v Šaštíne. Okrem toho by mal navštíviť Bratislavu, Prešov a Košice.

Pred príchodom na Slovensko strávi hlava cirkvi niekoľko hodín v Maďarsku na Medzinárodnom eucharistickom kongrese. Odborník na cirkvi Jaroslav Šebek z Historického ústavu Českej akadémie vied pri hodnotení dôvodov, ktoré mohli zavážiť v prospech návštevy Slovenska, uviedol, že „veľký vplyv“ na pápežovom rozhodnutí mala aj návšteva prezidentky Zuzany Čaputovej vlani vo Vatikáne.

 

„Povedal by som, že postoje prezidentky sú jedným z dôvodov, prečo prichádza práve na Slovensko v takomto rozsahu,“ konštatoval Šebek.

Naposledy navštívila Slovensko hlava katolíckej cirkvi v roku 2003, keď na trojdňovú návštevu pricestoval Ján Pavol II.

Súvisiaci článok: Je to potvrdené! Pápež František navštívi Slovensko už na jeseň



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies