Pápež sa na návšteve Južnej Kórey bude modliť za zmierenie na polostrove

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 19:15 • 2 min
Pápež sa na návšteve Južnej Kórey bude modliť za zmierenie na polostrove

VATIKÁN - Pápež František počas blížiacej sa návštevy Južnej Kórey vyhlási za blahoslavených 124 kórejských mučeníkov a odslúži bohoslužbu za mier a zmierenie na Kórejskom polostrove, ktorý je od vojny v 50. rokoch minulého storočia rozdelený.

slovakia

left justify in out

Vatikán dnes zverejnil podrobnosti o pápežovej nabitej ceste do Južnej Kórey v dňoch 14.-18. augusta, počas ktorej sa zúčastní na ázijských slávnostiach katolíckej mládeže a bude tiež povzbudzovať laických i náboženských misionárov. Pôjde o prvú návštevu pápeža na Kórejskom polostrove po 25 rokoch, pripomenula tlačová agentúra AP.
     

Jedným z hlavných bodov Františkovej cesty bude 16. augusta omša s blahorečením (beatifikáciou) 124 kórejských mučeníkov, zabitých počas prenasledovania kresťanov v 17. a 18. storočí.
     

Súčasný arcibiskup zo Soulu, kardinál Andrew Jom Su-džong, je potomkom laických misionárov, ktorí priniesli kresťanstvo na Kórejský polostrov. Niektorých z nich popravili v časoch silného odporu proti kresťanom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona