Pápež sa modlil za obete zosuvu bahna v Kolumbii

NETKY.SK • 2 Apríl 2017, 14:25 • 2 min
Pápež sa modlil za obete zosuvu bahna v Kolumbii

VATIKÁN - Pápež František sa modlí za obete mohutného zosuvu rozbahnenej pôdy v Kolumbii a poďakoval sa všetkým, ktorí tam pomáhajú pri záchranných prácach.

slovakia

left justify in out

Intenzívne dažde a následný zosuv bahna v meste Mocoa si vyžiadali životy vyše 200 ľudí. Ďalších 400 osôb utrpelo zranenia a vyše 200 ich je nezvestných. Masa rozbahnenej pôdy sa na niektoré časti tohto kolumbijského mesta zosunula v sobotu v noci a zastihla tak časť ľudí nepripravených, v spánku.

Pápež sa k tejto tragédii vyslovil po dnešnej tradičnej modlitbe Anjel Pána, ktorú sa s veriacimi tentoraz nemodlil vo Vatikáne, ale v severotalianskej oblasti Emilia Romagna.

Túto oblasť dnes pápež navštívil, aby podporil tamojších ľudí, ktorí prežili dve zemetrasenia spred piatich rokov. Zahynulo vtedy pri nich 28 osôb. Miestnym úradom i podnikateľom sa už z väčšej časti podarilo odstrániť následky zemetrasenia. Cieľom pápežovej návštevy je dať nádej aj strednému Taliansku, ktoré vlani postihli ešte zničujúcejšie otrasy zeme ako predtým Emiliu Romagnu, informuje agentúra AP.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies