Pápež sa bude zaoberať zákazom rituálneho zabíjania zvierat v Poľsku

NETKY.SK • 3 September 2013, 07:28 • 2 min
Pápež sa bude zaoberať zákazom rituálneho zabíjania zvierat v Poľsku

VATIKÁN - Vatikán sa bude zaoberať záležitosťou zákazu obradného zabíjania zvierat v Poľsku na žiadosť židovskej komunity. Oznámil to Svetový židovský kongres (WJC), ktorého zástupcovia sa dnes vo Vatikáne stretli s pápežom Františkom.

slovakia

left justify in out

WJC podľa agentúry AP uviedol, že pápež František poveril kanceláriu zaoberajúcu sa vzťahom katolíckej cirkvi so židmi, aby zorganizovala na budúci týždeň rokovanie k téme zákazu obradného zabíjania zvierat, ktorý židia považujú za porušenie ich náboženskej slobody. Zákon o zákaze rituálneho zabíjania zvierat vstúpil v Poľsku do platnosti v januári tohto roka. Pre poľských vývozcov kóšer a halal mäsa do Izraela a moslimských krajín to znamenalo prakticky zastavenie ich podnikania. Z exportu takýchto produktov inkasovali podľa AP poľskí podnikatelia približne 500 miliónov eur. Novú legislatívu prijal parlament pod tlakom organizácií na ochranu práv zvierat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies